ŞANLIURFA- Şanlıurfa merkezli dev dolandırıcılık operasyonuna imza atıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık (telefon dolandırıcılığı) suçunun işlenmesi ve devamında bu suçtan elde edilen mal varlığının çeşitli yöntemler ile aklandığına yönelik bilgiler üzerine harekete geçildi.
149 GÖZALTI, 1 MİLYAR LİRALIK VARLIĞA EL KONULDU
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce Şanlıurfa il merkezi, Akçakale ve Harran ilçeleri ile 13 ilde 213 ekip ve bin 220 personelin katılımı ile operasyon yapıldı.
149 şüphelinin yakalandığı operasyonda MASAK verileri doğrultusunda toplam değeri 1 Milyar 50 Milyon TL olan 237 araç ve 93 taşınmaza el konuldu.
Ayrıca operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 5 ruhsatsız tabanca, 5 pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 159 fişek, 57 kartuş, 492 bin 400 TL, bin 400 Dolar, çok sayıda dijital materyal ve ziynet eşyası, narkotik maddeler ele geçirildi.
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU
Emniyet Genel Müdürlüğü mücadelede kararlılık vurgusu yaparak “Operasyonda emeği geçen kahraman polislerimizi tebrik ediyoruz. Asayiş huzurun anahtarıdır. Vatandaşlarımızın alın terine göz dikenlere, aziz Milletimizin huzuruna kastedenlere asla geçit vermiyoruz, vermeyeceğiz!” ifadelerine yer verdi.
MÜDÜR AKSOY'DAN KARARLILIK MESAJI VE UYARI
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy da suç ve suçluya karşı mücadelede kararlılık vurgusu yaparak “İlimizde kamu düzeni ve güvenliğinin tesis edilmesi, mevcut huzur ortamının devamının sağlanması amacıyla suç ve suçluyla mücadelemiz her alanda kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Vatandaşları siber suçlara karşı uyaran Müdür Aksoy, “Kıymetli Vatandaşlarımız Telefonla sizi arayarak kendisini polis, asker, savcı, hâkim vb. kamu görevlisi olarak tanıtıp adınızın terör örgütüne karıştığını, evinizde bulunan ziynet eşyalarının incelenmesi ve paranızı belirtilen hesaba yatırmanız gerektiğini söyleyerek sizden maddi menfaat temin etmeye çalışan kişilere kesinlikle inanmayın. Unutmayın: Polis, asker, savcı veya hâkim sizden hiçbir şekilde para ya da ziynet eşyası istemez” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Vejdi Uluç
0 Yorum